Ben Acket

Ben Acket

Schilderen vrije expressie acryl op kanvas

Speciaal voor de NoorderKunstMarkt op 25 november heb ik 20 kleine schilderijtjes geschilderd. Ze zijn in verbinding met elkaar geschilderd dus je kunt er ook meerdere kopen. Ze zijn te koop voor € 50 per stuk, vanaf 5 schilderijtjes € 5 korting per schilderij, dus 5 voor € 225  etc.

In mijn atelier zijn natuurlijk ook andere schilderijen te zien die te koop zijn. In november en december is er een expositie in de Mariakapel te Coudewater op maandag is binnenlopen zonder afspraak mogelijk.

Als eerste is zijn er de kleuren, deze worden dan gebruikt bij de opzet van een nieuw doek. Daarna gaat Ben verder in het doek en kijkt naar elk stukje van zijn doek besteedt daar aandacht aan, of zo als hij zelf zegt brengt bezieling in elk onderdeel van het doek hoe klein het detail ook is.

Ben Acket heeft in zijn leven leren loslaten en schildert vanuit zijn intuïtie, dat zie je terug in zijn schilderijen. Thema’s als chaos, vrijheid en vertrouwen komen vaak terug in zijn werk. Ook zie je zijn zoeken naar harmonie en is zijn humor in details terug te vinden. 

Zo ook zijn voorkeur voor fluor kleuren, meestal goed zichtbaar maar ook in het verborgene. Deze verborgen wereld  word pas zichtbaar als met in het donker blacklicht aan zet. Zo maakt ben ook sinds 2019 gebruik van bladgoud en blad zilver.

Contact

email: benacket@gmail.com
website: www.benacket.nl